28. mai: Nærmøte med Saleh Mahfoud @ Global Nights

Publisert 01/04/22

VELKOMMEN TIL GLOBAL NIGHTS #10

Etter er å ha måttet avlyse 8. og 9. utgaven av vår årlige festival – Global Nights – på grunn av pandemien, kan vi endelig åpne dørene for den 10. utgaven i perioden 24.-28. mai. Der vår løpende konsertvirksomhet gjennom året har et bredt og variert program, presenterer vi gjennom Global Nights i hovedsak nye produksjoner. Disse omfatter urfremføringer av bestillingsverk vi står bak, nye utøverkonstellasjoner, plateslipp, eller ferske klubb- og konsertproduksjoner.

SALEH MAHFOUD
Vi runder av årets Global Nights i de vakre lokalene til det gamle biblioteket på Grünerløkka, dit vi inviterer publikum til et nærmøte med en musiker som i løpet av kort tid har blitt en sentral utøver på den norske musikkscenen som soloartist og ensembleleder. Ikke minst startet han i fjor Oslo Oriental Orchestra og står dessuten bak konseptet Diwan som er arabisk-persiske kulturkvelder han lanserte i samarbeid med Riksscenen i februar med stor suksess.

@ Deichman Grünerløkka, Schousplass 10 / kl. 15’00 / fri entré

fb banner 4x0

Saleh Mahfoud kom til Norge fra Syria i 2015. Han peker på at mens rapporter om krig og propaganda derfra preget nyhetene over hele verden, fortsatte musikken – og livet – i regionen videre og i dag har disse rike arabiske musikktradisjonene et liv også i Norge, takket være mye av det arbeidet han selv legger i sin formidling av kulturelle uttrykk fra den arabiske verden.
På Deichman Grünerløkka vil han fortelle om sin bakgrunn og om sitt arbeid, ved siden av å spille musikk fra et repertoar av klassiske arabiske tradisjoner.