30. april: Ombeline Chardes til Global @ Deichman

Publisert 05/04/22

Vår serie Global @ Deichman fikk etter en lang pause på grunn av pandemien en svært god oppstart med Mathilde Grooss Viddal, som for anledningen hadde invitert med seg Rohini Sahajpal, begge blant landets ledende utøvere.

Neste ut er en annen fremragende utøver som i løpet av kort tid har seilt opp som en sentral aktør på den norske musikkscenen. Ombeline Chardes er en fransk-norsk fiolinist, bratsjist og komponist. Oppvokst i Paris, studerte hun ved konservatoriet og Sorbonne der.

@ Deichman Grünerløkka, Schous plass 10 / kl. 15’00 / fri entré

11219337_1214015411958190_8517315228357430504_n

Hun komponerer musikk for ulike format, til alt fra ulike utøverkonstellasjoner, for film, teater, reklame, danseforestillinger, utstillinger med mer.

Ombeline beskriver selv musikken som “narrativ instrumentalmusikk” fordi hun med denne hevder å ta publikum med på en reise. Musikken har groovy rytmer, melodier som rører og vakre harmonier. Den har en visuell kraft som lett danner bilder i hodet når man lukker øynene ved lytting.

Til Deichman har hun invitert med seg cellisten Cathy Donnelly. De skal spille fra et nylig innspilt album med musikk av Ombeline som slippes snart. Vi får også høre om Ombelines bakgrunn, karrierevalg, arbeid og andre ting hun har lyst til å dele med publikum. Samtalen ledes av Sheila Leoneli fra Global Oslo Music.

Cathy Donnelly
Utdannet fra Barratt Due er Cathy en erfaren orkester- og kammermusiker. Hun har spilt sammen med Oslo-Filharmonien, Operaorkestret, Kringkastingsorkestret, Wermland Opera og Göteborgs Symfoniker. Hun har medvirket på en rekke innspillinger i alle genrer – fra popmusikk til opera, kammermusikk til postrock. Cathy er aktiv som kammermusiker med sin klavertrio Oslo III og celloduoen Duo Cellistica. Siden høsten 2017 har hun vært cellisten i Scenekvelders oppsetting av Les Misérables, The Phantom of the Opera, The Sound of Music og Reisen til Julestjernen på Folketeatret i Oslo.