09. september: Kaveh Mahmudiyan med “Advar” / UTSATT

Publisert 27/07/22
Utsatt: Ny dato kommerNår Kaveh Mahmudiyan kommer til Sentralen i høst er det for å spille musikk fra albumet Advar som ble sluppet via labelen Global Sonics i 2020. Materialet er fra bestillingsverket med samme navn Mahmudiyan skrev på oppdrag fra Global Oslo Music i 2018 og er en dyp og vakker rytmisk musikk forankret i tradisjoner fra det gamle Persia. Med på scenen er Birger Mistereggen på slagverk.

Pandemien satte en stopper for konserter som skulle følge utgivelsen, nå er nye konserter underveis som altså starter med besøket til Oslo i september.
@ Forstanderskapssalen – Sentralen, Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo / kl. 19’00 / billetter forhåndskjøpes her

fb banner_full size

KAVEH MAHMUDIYAN har siden han kom til Norge fra Iran i tenårene studert og utviklet seg innen musikk med røtter i tusenår gamle tradisjoner fra hans hjemland på slagverkinstrumentet Tombak. Som komponist og utøver har han de siste årene banet seg veg til den internasjonale musikkscenen og der tatt plass blant verdens ledende skapende og utøvere kunstnere innen persiske tradisjoner. Han har flere utgivelser bak seg der nettopp disse musikktradisjonene har en sentral plass, men er også ofte å oppleve som utøver innen world, jazz og crossover i lag med andre ledende utøvere fra hele verden.

BIRGER MISTEREGGEN er oppvokst i Rendalen, bosatt i Oslo. Han er utdannet fra Norges musikkhøgskole og var tidligere ansatt i Kringkastingsorkestret. En ettertraktet frilansmusiker innen klassisk, jazz, pop, rock og folkemusikk. Mistereggen har samarbeidet tett med gruppene Vamp og Trio Mediæval og er en Grammy-nominert musiker med sistnevnte. Han er kjent for sitt nybrottsarbeid innen forskning på norsk trommetradisjon. Ved siden av å stå på scenen er han er også mye brukt som pedagog og foredragsholder.
Foto av Mistereggen: Thor Hauknes