24. september: Sudeshna til Global @ Deichman

Publisert 28/07/22
Global @ Deichman er vår konsertserie der vi går tett på skapende og utøvende kunstnere gjennom levende musikk, intervjuer og publikumssamtaler i de fine lokalene til Deichman Grünerløkka.

I september har vi gleden av å presentere et nærmøte med indiske Sudeshna. Hun er disippel av verdens største sarodmaestro, legenden Ustad Amjad Ali Khan. Sarod er et strengeinstrument som benyttes særlig innen indisk klassisk musikk og er hennes hovedinstrument. 

@ Deichman Grünerløkka – Schous plass 10, 0550 / kl. 15’00 / fri entré

fb event

SUDESHNA
I 2003 inviterte det franske kulturdepartementet Sudeshna til Frankrike hvor de tilbød henne en tiårs kontrakt. Hun bodde i Marseilles hvor hun holdt konserter, gjorde innspillinger og deltok i en rekke kulturelle begivenheter. I 2013 flyttet hun til Norge hvor hun blant annet har forelest for masterstudenter ved Norges musikkhøgskole og spilt på Kongsbergfestivalen, Mandaljazz, Melafestivalen, Motvind, Dype Åndedrag, Cosmopolite, Riksscenen og Kafé Hærverk blant en rekke andre steder. Sudeshna er også en mye brukt workshopleder i indisk klassisk musikk.

På Deichman vil hun spille fra sitt repertoar med utgangspunkt i alap, jor og jhala (indisk raga). Med seg har hun Tarun Kumar Chattopadhyay fra India på tabla. Les mer om Sudeshna på sudeshnasarod.com