25. mars: Adama Barry til Global @ Deichman

Publisert 28/02/23

Vi gleder oss til neste Global @ Deichman dit vi har invitert Adama Barry. Som utøver, komponist, tekstforfatter, forteller, skuespiller, koreograf og danser, har han i mange år vært aktiv på den norske kunstscenen.

@ Deichman Grünerløkka, Schous plass 10 / kl. 14’00 / fri entré

fb event

Mye av Barrys musikk har røtter i Fulanitradisjoner som han vokste opp med i sitt hjemland Burkina Faso. Av instrumenter spiller han blant annet Douliarou, en vakker fløyte han lærte å spille av sin bror. Senrendou, en annen fløyte han selv har skapt inngår her, samt tradisjonelle fløyter fra Guinea og Mali. Av strengeinstrumenter spiller han Djourken, Hoddou og Kollen.

Barry jobbet i en periode i Radio Nationale de Burkina og Theatre de la Fraternité der han fikk utdanning, og arbeidserfaring, innen musikk for film og teater. I den samme radioen hadde han i 8 år et eget fortellerprogram på Fulani.

Han har gitt ut 2 album, leder blant annet sitt eget band – Adama Barry Group – og startet i 2000 musikk- og scenekunstgruppen Deoran («gjensidig forståelse» på Fulani) i samarbeid med Anneke Bjørgum.

Barry har vunnet Grand Prix de la Semaine Nationale de Burkina (en biennale) 3 ganger på rad som solofløytist. Den samme prisen har han også mottatt for sitt arbeid som danser, koreograf, musiker og komponist, og som medlem av gruppen Ceni. I 2021 mottok han Oslo kommunes musikerstipend.

På Global @ Deichman vil Barry spille fra eget repertoar og fortelle fra sitt liv som mangfoldig kunstner.