24. mai: Urfremføring av “Patchworks” med Tokso under Global Nights

Publisert 15/04/23

Velkommen til Global Nights 2023!

Det blir nyskapende og unikt når Tokso åpner årets Global Nights med sitt nye verk Patchworks, bestilt av Global Oslo Music.

@ Deichman Grünerløkka, Schous plass 10 / kl. 19’00 /
billetter kr. 240 forhåndsbestilles her

facebook event - Tokso_op1

TOKSO som består av utøverne og komponistene Sigrun Eng (cello), Eléonore Billy (svensk nøkkelharpe), Kelly Thoma (lyre) og Anne Hytta (hardingfele), har siden etableringen i 2008 oppnådd renommé som en virtuos strykekvartett med en sjelden klangbunn. Med nyskapende spilleteknikker og egne komposisjoner som trekker på ulike tradisjoner som medlemmene fra Norge, Hellas og Frankrike bringer inn, har musikken deres blitt omtalt som unik.

Så var et bestillingsverkoppdrag til Tokso motivert ut fra nettopp et ønske om ny musikk som utforsker klanger og aksentuerer et møte mellom ulike tradisjoner musikerne jobber med:

Sigrun Eng trekker veksler på sin bakgrunn som klassisk musiker med strykekvartetten som åpenbar referanse. Samtidig har hun erfaring og inspirasjon fra folkemusikk, verdensmusikk, improvisasjon og jazz.

Anne Hytta er en sentral utøver innen folkemusikkscenen hvor hun har skapt en egen, lavmælt, kammermusikalsk stil som går utenfor banduttrykket som mange norske folkemusikere opererer innenfor.

Eléonore Billy har studert nøkkelharpe i Sverige og bringer med seg svensk/skandinavisk påvirkning inn i den fransk-keltiske tradisjonen hun står i. I tillegg spiller hun både rock og barokk på sitt instrument.

Kelly Thoma har sin musikalske bakgrunn ikke bare fra gresk tradisjonsmusikk, men også makam-tradisjonen fra Midt-Østen, særlig den tyrkiske.

Global Nights
Der Global Oslo Musics løpende konsertvirksomhet gjennom året har et variert program, presenterer vi gjennom Global Nights i hovedsak nye produksjoner som urfremføringer av bestillingsverk, nye utøverkonstellasjoner, plateslipp, eller ferske klubb- og konsertproduksjoner. www.globaloslomusic.com

Bestillingsverket er finansiert av Kulturrådet