Vi fortsetter vårt gode samarbeid med Kampenjazz på Cafeteatret, denne gang for å presentere Jo Berger Myhre kvartett.
«… and now for something completely different!» Dette er vel den flittigst brukte setningen i det flygende sirkuset til Monty Python. Ikke fordi Jo Berger Myhres kvartett er komisk, men fordi de skaper en musikk ulikt alt du har hørt før.
“Unheimlich Manoeuvre” er navnet på Berger Myhres album, med en musikk som svever i et landskap av ambient akustikk og verdensmusikk, som løfter deg til skyene og derfra over ettertenksomme landskap.
I denne musikken finnes ingen klare svar, du blir brakt til et sted der det farlige og usikre eksisterer sammen med det trygge og sikre. Akkurat som livet selv. Livet gjenskaper musikken selv. Det er på denne eggen du utvikler deg, det er der det nye skapes. Det er livet selv som står i sentrum. Alt annet er irrelevant. From there to here – and back again!
På scenen: Jo Berger Myhre – bass Jo David Meyer Lysne – gitar og roboter Kaveh Mahmudiyan – tombak Morten Qvenild – tangenter
En ny episode av podkastserien “Kunstnere møter kunstnere” er klar. Utgangspunktet for disse møtene er å føre sammen kunstnere som ikke kjenner hverandre og her møtes for første gang. Hva deler kunstnerne med hverandre og oss? Vil de helt på sparket improvisere med sine instrumenter?
Lansering 17. januar via vår publiseringstjeneste Global Sonics på Itunes, eller via globaloslomusic.podbean.com
Til “Kunstnere møter kunstnere” inviterer vi skapende og utøvende kunstnere, med vidt forskjellig bakgrunn, parvis til å utveksle erfaringer om egen oppvekst, utdanning, kunstneriske profiler og uttrykk, arbeidsmetoder og karrierer. Vi ønsker gjennom dette å la kunstnere få innsikt i andre kunstnerskap de kjenner lite til, eller overhodet ikke. Samtidig er serien ment å invitere lytterne til et nærmøte med fremragende skapende og utøvende kunstnere med røtter i kulturer fra hele verden.
SUDESHNA BHATTACHARYA – SAFAA AL-SAADI Neste par ut har vokst opp under svært ulike himmelstrøk, noe vi får innsikt i når de deler historier fra oppvekst og hjemland, og som ikke minst har ført dem i ulike retninger musikalsk
.
SUDESHNA BHATTACHARYA har vært elev av verdens største sarodmaestro, legenden Ustad Amjad Ali Khan. I 2003 inviterte det franske kulturdepartementet henne til Frankrike hvor hun bodde i Marseilles i 10 år. Der holdt hun konserter og workshops i inn- og utland, deltok på innspillinger og kulturelle begivenheter. I 2013 flyttet hun til Norge. Her har hun forelest for masterstudenter ved Norges musikkhøgskole og turnert over hele landetSAFAA AL-SAADI er frilansmusiker, komponist, arrangør og musikklærer, som har turnert og undervist over hele Europa. Som utøver spiller han et bredt spekter av arabiske fløyter og perkusjon, tangenter og piano. Blant hans egne komposisjoner finner vi verket “Broer av musikk” for stort ensemble, som han komponerte på oppdrag fra Global Oslo Music i 2014. Musikken ble utgitt i albumformat i desember med tittel “Code of Life”.
Samtaleleder, redigering, tilrettelegging: Hilde Ljøen Konsept: Malika Makouf Rasmussen Med støtte fra Kulturrådet
Debutalbumet til Safaa Al-Saadi er ute! På dette deler han ikke bare av sin enorme kunnskap som utøver av en rekke instrumenter, men åpner dørene for sin egen musikk som skaper de vakreste drømmeaktige bilder.
Vi tas til det urgamle Mesopotamia og opp gjennom historien som har skapt den moderne arabiske musikken, tilbake til Vesten i en blanding av rike musikktradisjoner og teknikker som bare Safaa kan. Musikken er fra verket “Broer av musikk” han leverte på oppdrag fra Global Oslo Music i 2014, albumet er utgitt av Global Sonics.