28. februar: Ivan Mazuze til Global @ Salt (avlyst) / Ny dato kommer!

Publisert 28/01/21
Koronaen spiller oss stadig et puss, men vi gir oss ikke. Konserten med Ivan Mazuze og hans flotte ensemble var programmert til førstkommende søndag, men er nå flyttet på grunn av den pågående nedlukkingen av kulturlivet.
Vi holder pusten og håper å kunne avvikle konserten i løpet av våren!
——————————————————————————————————-

“(…) a sophisticated mastery of song forms which put simple, elegant harmonies over shifting rhythmic patterns”. Om Ivan Mazuze av Chris Barber, Jazzviews – UK EndFragment

Ny informasjon om billettsalg kommer…
(@ Salt – Langhuset / Innslipp kl. 18.00 / billetter forhåndskjøpes her)


På scenen denne gang er den internasjonale stjernemusikeren Ivan Mazuze fra Mosambik, 12 år etter at Global Oslo Music introduserte ham for publikum her til lands gjennom å arrangere hans aller første konsert på en norsk scene. Det er langt fra Mosambik til Norge, legger man dessuten vegen via Cape Town i Sør-Afrika, aner vi konturene av en musikalsk akse fylt av rike tradisjoner.Saksofonisten Ivan Mazuze hadde allerede en lang og lysende karriere da han klatret nordover på globusen. Etter at han kom til Norge fant han raskt vegen opp i toppsjiktet av utøvere i landet, ved hjelp av flere kritikerroste albumutgivelser og turnevirksomhet.

Mazuzes styrke som saksofonist ligger i hans elegante og lekne tone samt en utadvendt musikalsk energi som gir assosiasjoner til amerikanske storheter som Branford Marsalis. Likevel, hans musikalske røtter stikker fortsatt dypt i afrikanske tradisjoner: Verdensjazz, fusion eller afrikansk jazz – resultatet er uansett spennende og virtuost!

På scenen:
Ivan Mazuze – saksofon
Jens Fossum – bass
Bjørn Vidar Solli – gitar
Raciel Torres – trommer

Les mer om Ivan Mazuze 

NB! Avviklingen av arrangementet er forbeholdt myndighetenes retningslinjer for kulturelle aktiviteter som følge av den pågående pandemien.

27. februar: Sanskriti Shrestha til Global @ Deichman – AVLYST

Publisert 27/01/21

OPPDATERT 20. FEBRUAR:

Vi er dessverre igjen nødt til å avlyse Global @ Deichman på grunn av utvidet nedstengning av kulturlivet.

Lørdag 27. februar skulle vi ha besøk av Sanskriti Shrestha, en svært spennende skapende og utøvende kunstner som de siste årene har gjort seg bemerket i en rekke sammenheng.
Vi satser på en ny dato med henne snart!

———————————————————————————————————

Til tross for usikre tider, forsøker vi å opprettholde vår suksessfulle serie Global @ Deichman i de fine lokalene i biblioteket på Grünerløkka, der vi byr på konserter og artistintervjuer i samtale med publikum. Avviklingen av arrangementet er forbeholdt myndighetenes retningslinjer for kulturelle aktiviteter som følge av den pågående pandemien.

I neste utgave av Global @ Deichman har vi gleden av å presentere skapende og utøvende kunstner Sanskriti Shrestha.

@ Deichman Grünerløkka / Schous plass 10 / fri entré

_SFL2557 (1)

Sanskriti er en nepalsk tablaspiller, basert i Oslo, som er kjent fra band som Bugge Wesseltofts “New Conception of Jazz”, sitt eget band sekstetten Avatar, hvor hun ofte vekker oppsikt med sitt tabla tarang-oppsett, bestående av mange tablaer som danner utempererte skalaer, og bandet Moksha. Hun er også en virtuos solist i den indisk-klassiske tradisjonen, og har spilt solokonserter siden oppveksten i Kathmandu.

Sanskriti viderebringer tradisjonen hun kommer fra, samtidig som hun jobber eksperimentelt og har utviklet en særegen stemme på instrumentet sitt. Hennes kreativitet kan høres både som medspiller, komponist og solist i en lang rekke prosjekter hun stadig befinner seg i fra indisk klassisk til folkemusikk, elektronisk musikk og friimprovisasjon. Sanskriti har siden hun kom til Norge blitt en kjær musikalsk eventyrer på den norske og internasjonale klubb- og festivalscenen.

Etter konserten vil det være en publikumssamtale med artisten, ledet av Sheila Leoneli fra Global Oslo Music.

VELKOMMEN!

NB! På grunn av smittevernregler vil publikum registreres med navn og e-postadresse. Denne registreringen slettes etter 14 dager.

(Dette arrangementet er tidligere annonsert, men flyttet på grunn av nedlukkingen av samfunnet).

14. februar: Evelina Petrova Trio til Global @ Salt / UTSATT

Publisert 13/01/21

På grunn av nye restriksjoner knyttet til koronaepidemien utsettes denne konserten dessverre igjen. Vi lover ny dato!

Gjennom konsertserien Global @ Salt presenterer vi fremragende skapende og utøvende kunstnere med røtter i kulturer fra hele verden. Neste konsert i serien har vært utsatt tre ganger på grunn av nedlukking knyttet til koronaepidemien. Vi håper nå å kunne gjennomføre det vi vet vil bli en flott konsert på Salt.

@ Langhuset på Salt / kl. 18’00 / ID 18 år / Billetter kr. 225.00 – 275 – forhåndskjøpes her

71958783_630902620769194_1338613724159672320_n

EVELINA PETROVA TRIO ble startet på Norges Musikkhøgskole i 2014, av Evelina Petrova, Laura Ellestad og Andreas Rotevatn. Dette er utøvere som kommer fra tre ulike musikalske verdener, nemlig jazz, folkemusikk og musikkteknologi. Musikken trioen spiller tar utgangspunkt i både russisk folkemusikk og Petrovas komposisjoner. De sterke referansene til folkemusikken i Russland, blandet med norsk folkemusikk, tolket av kanadiske Laura, ispedd elektronisk behandlet jazztrombone, skaper et uvanlig lydlandskap som spenner fra vakkert til stygt, fra tonalt til atonalt og fra det logiske til det høyst ulogiske. Dette er virtuost!

Medlemmene av trioen bor i Norge. Ved siden av dette prosjektet er alle tre aktive freelancemusikere.

Evelina Petrova, komponist og musiker med trekkspill som hovedinstrument, har vært sentral i en rekke sammenheng som ensembleleder og turnerende musiker over hele verden, blant annet med Jethro Tull. Evelina har mottatt flere prestisjetunge priser, blant annet «Star of the Year» i Russland i 1999. Hun var medlem av Oslo Art Trio i lag med Misha Alperin og den italienske perkusjonisten Roberto Dani, et konsept, som etter Aplerins bortgang, i dag eksisterer som Oslo Art Duo

I sin søken etter å lære norsk folkemusikk på hardingfele, flyttet Laura Ellestad fra Canada til Norge for snart ti år siden. Dette har resultert i blant annet nominasjon til Spellemannsprisen i kategorien folkemusikk i 2014 for soloplata “Valdresspel i Amerika”, og i en pågående doktorgrad som stipendiat ved Norges Musikkhøgskole, med fokus på utvandringen av norsk folkemusikk til Amerika. Laura Ellestad har også fått jobb som nestleder ved Folkemusikkinstituttet på Rauland.

Andreas Rotevatn har erfaring fra flere prosjekter, med stor sjangermessig bredde, mellom annet i trad. jazzbandet Ytre Suløens Jass-Ensemble, med hip-hop artisten Cezinando og i komponistorkesteret OJKOS. Rotevatn er utdannet jazztrombonist fra Griegakademiet og har i tillegg en mastergrad i utøvende musikkteknologi frå NMH.